Μέχρι πότε εκτιμάται ότι θα έχει χτιστεί το «τείχος ανοσίας» απέναντι στον κορωνοϊό στη χώρα μας

Την άποψη ότι η χώρα μας θα πετύχει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης έναντι του κορωνοϊού κάποια στιγμή το καλοκαίρι εξέφρασε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Open, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος .

«Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» ανέφερε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι «συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι». «Το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη», συμπλήρωσε.

Τόνισε παράλληλα ότι «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού», ενώ σε σχέση με το εμβόλιο ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική απόφαση που έλαβε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων 8 ή 11 Γενάρη, αλλά «να ανοίξουν γύρω στις 20 του μήνα, που θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι κάναμε τις γιορτές. Με ανησυχεί, ωστόσο, η εικόνα της Αττικής» κατέληξε ο καθηγητής.