Υπέρ της επαναλειτουργίας δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 8 Ιανουαρίου τάσσεται η πλειονότητα των ειδικών

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιανουαρίου, έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των ειδικών τάσσεται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων με προτεραιότητα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως των λυκείων, όπου η μεταδοτικότητα είναι αυξημένη. Ως προς το ζήτημα αυτό, οι μισοί εκ των ειδικών ζήτησαν την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών.

Φαίνεται μάλιστα ότι υπήρξαν φωνές που τάσσονταν υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Η επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμαναν ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για ειδικούς και κυβέρνηση.