Ένα αλλιώτικο γεύμα αγάπης από τον Δήμο της Αθήνας

Έναν διαφορετικό τρόπο, επέλεξε ο Δήμος Αθηναίων να «στρώσει» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των αστέγων, ώστε και φέτος να μην μείνει ούτε ένας χωρίς εορταστικό γεύμα, είτε βρίσκεται στις δομές του Δήμου είτε ζει στον δρόμο.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου μια συντονισμένη επιχείρηση διανομής 1.200 γιορτινών γευμάτων, σε όλες τις δομές του Δήμου Αθηναίων που φιλοξενούν άστεγο πληθυσμό, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, στον Ξενώνα Άστεγων Τοξικοεξαρτημένων και σε αλλες δομές της πόλης (Σπίτι του Ηθοποιού, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Εστία των Αθηνών κ.α.), αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Οι ομάδες streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. «σαρώνουν» μεγάλες περιοχές κυρίως του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε γειτονιές, ώστε και οι άστεγοι που παραμένουν στους δρόμους, να έχουν την ευκαιρία να νιώσουν, λίγη από τη θαλπωρή των γιορτών με ένα ζεστό, γιορτινό γεύμα. Τα γεύματα ήταν μία προσφορά του FAIRY και της P&G.

Όπως δε επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί καθημερινή πρακτική για τον Δήμο Αθηναίων καθώς το Κ.Υ.Α.Δ.Α, ήδη από το πρώτο lockdown έχει αναλάβει τη σίτιση στο σύνολο των δομών της πόλης που υποστηρίζουν άστεγους, ενώ πραγματοποιεί καθημερινά διανομή φαγητού και στους δρόμους