Αναθεωρημένο lockdown: Τι θα ισχύσει για κυνήγι, ψάρεμα, καταστήματα τροφίμων και αθλητικές εγκαταστάσεις

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Έτσι, πλέον θα επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα εντός της οικείας περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής, εντός των ορίων της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή έως 2 ατόμων.

Στο ΦΕΚ ορίζεται, επίσης, ότι σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αλλά και την επόμενη 3 Ιανουαρίου. Ωράριο λειτουργίας έως τις 9:00 το βράδυ, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία του μπάσκετ και του βόλεϊ γυναικών, στο πόλο ανδρών-γυναικών, καθώς και στο χάντμπολ ανδρών-γυναικών.