Πλημμύρισαν από κόσμο Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Αυξημένη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους

Αν και τα φετινά Χριστούγεννα είναι αρκετά διαφορετικά δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε  καθεστώς lockdown, οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ξεχύθηκαν στους δρόμους προκειμένου να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές.

Ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι αγορές πλημμύρισαν από κόσμο, ενώ στους δρόμους επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος λόγω της ιδιαιτέρως αυξημένης κίνησης.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ισχύουν  κανονικά τα μέτρα που είναι σε ισχύ εδώ και καιρό στο πλαίσιο του lockdown. Δηλαδή, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας 10:00 το βράδυ με 5:00 το πρωί, με εξαίρεση τους λόγους υγείας, εργασίας και κίνησης με κατοικίδιο σε μικρή απόσταση. Σημειώνεται ότι για τις εορταστικές μέρες δεν θα γίνει κάποια επιπλέον εξαίρεση.

Φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας:

 Σημερινά στιγμιότυπα από τη Βαρβάκειο Αγορά:

Τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα, και οι Θεσσαλονικείς θα γιορτάσουν υπό διαφορετικές συνθήκες και σε στενό οικογενειακό κύκλο τα φετινά Χριστούγεννα.

Εικόνες από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα δεν επιτρεπόταν τα παιδιά να βγουν για τα κάλαντα και το ίδιο θα ισχύσει και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει σύσταση στα οικογενειακά τραπέζια να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι καλό είναι, όσο το δυνατόν, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μη μεγαλώσει ο κύκλος των κοινωνικών επαφών.