Ο κωδικός που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να πάμε σε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να πάμε στα φετινά ιδιότυπα ρεβεγιόν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Πέτσας ζήτησε να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο και να δούμε «αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή αλλιώς».

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύει να άρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ούτε τις παραμονές ούτε ανήμερα των εορτών και έτσι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους μέχρι τις 22:00.

Αναλυτικά οι κωδικοί μετακίνησης

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. Ισχύει και μετά τις 22:00.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Ο κωδικός «2» χρησιμοποιείται και για τη μετάβαση στο κομμωτήριο ή για αγορές μέσω click away. Δεν ισχύει μετά τις 22:00.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Δεν ισχύει μετά τις 22:00.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. Δεν ισχύει μετά τις 22:00.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Δεν ισχύει μετά τις 22:00.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Ο κωδικός αυτός θα χρησιμοποιηθεί και τις παραμονές και ανήμερα των εορτών. Δεν ισχύει μετά τις 22:00.

7. Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Ισχύει και μετά τις 22:00.