Σκέψεις για επιβολή ολικού lockdown στον Ασπρόπυργο-Τα ευρήματα που προβληματίζουν τους ειδικούς

Επιβαρυμένη φαίνεται να είναι η επιδημιολογική εικόνα στη Δυτική Αττική, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες και έντονο προβληματισμό στους ειδικούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμοι να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα.

Τόσο η Κοζάνη όσο και η Δυτική Αττική, που εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη από τους τομείς της Αττικής με 22,37 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, αναφέρθηκαν από τον υπουργό Υγείας, νωρίτερα σήμερα, μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδρίασαν το βράδυ της Τετάρτης, εξετάζουν την περίπτωση να εισηγηθούν lockdown τύπου Μαρτίου (με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό) στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Παρόμοιους ωστόσο προβληματισμούς εκφράζουν και για κάποιους όμορους δήμους. Οι ειδικοί θα κάνουν την εισήγησή τους, αλλά σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας- Θα σφραγισθούν περιοχές

Ενόψει της ανησυχητικής πορείας της πανδημίας στη Δυτική Αττική, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής και υγειονομικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής, ενώ ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί ο καθένας να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που επιθυμεί.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι. Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.