Ν. Χαρδαλιάς: 392 ενεργά κρούσματα σε Δ. Αττική, Αχαρνές - Σε απομόνωση 764 στενές επαφές τους

«Καμπανάκι» για τη Δυτική Αττική και τον δήμο Αχαρνών χτύπησε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ενημέρωσε μετά και τη σχετική μεσημβρινή τηλεδιάσκεψη στη Πολιτική Προστασία, σήμερα στην ευρύτερη αυτή περιοχή τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 392, με μέση ηλικία τα 42 έτη. Συνολικά 764 άτομα-στενές επαφές τους είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να τηρούν πιστά τα μέτρα, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση και η ιδιαίτερη προσοχή τους, για να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού. Το ίδιο και οι επισκέπτες, που θα πρέπει να είναι, όπως είπε, αφυπνισμένοι, να ακολουθούν με ιδιαίτερη ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα.

Υπενθυμίζοντας αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το πρωί για την περίοδο των εορτών, ο κ. Χαρδαλιάς αναγνώρισε πως θα έχουν αντίκτυπο στην οικονομία, κυρίως στο λιανεμπόριο. «Όσο κι αν θέλαμε ανοιχτά τα μαγαζιά, αυτό δεν γίνεται, δε μπορούμε. Δεν επιτρέπεται να πάρουμε αυτό το ρίσκο, ιδιαίτερα όταν περιοχές της χώρας είναι επιβαρυμένες, με εκατοντάδες ενεργά κρούσματα» επισήμανε, επαναλαμβάνοντας πως τα σημερινά δεδομένα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Όπως ξεκαθάρισε, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα νέα αυτά μέτρα δεν εφαρμόζονται σωστά ή χρησιμοποιούνται προσχηματικά για λόγους μετακίνησης, τότε θα επανεξεταστούν.