Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 15,4 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Ποια η γνώμη των πολιτών για το εμβόλιο

Με 15,4 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜεΡΑ 25 με ποσοστό 3%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 13,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης Alco.

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε ως πρωθυπουργό», το 42% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 31% δηλώνει «κανέναν» από τους δύο.

Η άποψη των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού

Η δημοσκόπηση ζήτησε από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν κατά πόσο πιστεύουν πως οι επιστήμονες της επιτροπής για τον κορωνοϊό κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το 64% των ερωτηθέντων απαντά «ΝΑΙ», ενώ 24% δηλώνει «ΟΧΙ».

Πού οφείλεται η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού

Καταγράφεται ακόμη η άποψη των πολιτών στο ερώτημα «Πού οφείλεται περισσότερο η έξαρση της πανδημίας». Το 46% απαντά πως αυτή οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, ενώ για το 31% των ερωτηθέντων ευθύνη φέρουν οι πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα.

Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο από αυτά.

Ένας στους τρεις δηλώνει ότι θα κάνει άμεσα το εμβόλιο

Η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εικόνα της κοινής γνώμης για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Το 33% των ερωτηθέντων αναφέρει πως θα κάνει το εμβόλιο αμέσως, ενώ 42% αυτών σημειώνουν πως θα περιμένουν.

Περισσότερο πρόθυμοι για το εμβόλιο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία

Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται και η εκτίμηση των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο και με βάση την ηλικία τους. Φαίνεται πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μοιάζουν περισσότερο πρόθυμοι να κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε χειρότερα την πανδημία», αναφέρει το 38%

Στο ερώτημα «Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα αντιμετώπιζε την πανδημία», 38% απαντά χειρότερα από τη ΝΔ, 35% δηλώνει πως η αντίδρασή του θα ήταν παρόμοια, ενώ ένα 17% των ερωτηθέντων απαντά πως θα την αντιμετώπιζε καλύτερα.

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τέλος, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και έναν πίνακα δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης. Δημοφιλέστερος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Πλακιωτάκης.