Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς - Ποιες οι σκέψεις για το λιανεμπόριο

Σήμερα στις 11:00 πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα που θα ισχύσουν, κατά τη διάρκεια των εορτών, σε σχέση με το λιανεμπόριο και τη λειτουργία των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 11:00, θα συμμετάσχει και ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει Χριστουγέννων.

Σημειώνεται πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε το πρωί, συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθούν άρση μέτρων στην κυβέρνηση και το άνοιγμα από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή τονίζει στην εισήγησή της πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν, ενώ το click away θα πρέπει να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού.Οι ειδικοί τάχθηκαν μάλιστα κατά του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυστηρά μέτρα προστασίας για όσες επιχειρήσεις επαναλειτουργήσουν

Ανάμεσα στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία είναι η χρήση μάσκας, οι αναγκαίες αποστάσεις, ο πολύ καλός εξαερισμός και ο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των καταστημάτων.

Αναφορικά με την παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα, αυτά θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για την ώρα που θα πρέπει να μεταβούν προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους, η οποία θα είναι συγκεκριμένη. Στην περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει, θα πρέπει να κλείνει άλλο ραντεβού, προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και εστίες διασποράς του νέου κορωνοϊού.