Η Βίλα Λουμίδη στο Μαρούσι θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού

Το ερειπωμένο νεοκλασικό κτίριο Λουμίδη θα γίνει ένας σύχρονος πολιτιστικός πολυχώρος. Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση ύψους 556.674,39 € για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου, έπειτα από πρόταση και αίτημα του δήμου Αμαρουσίου τον περασμένο Ιούνιο.

«Εκτιμώ πως σε περίπου 2 χρόνια η πόλη μας θα αποκτήσει ένα κόσμημα» λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου. «Ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο όπως η Βίλα Λουμίδη, θα ανακαινιστεί και θα γίνει ένα ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος, σημείο αναφοράς για το Δήμο μας και τα Βόρεια Προάστια. Μέχρι σήμερα ήταν ένα ερειπωμένο και επικίνδυνο κτίριο αλλά πλέον με τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και την διάθεση δικών μας πόρων, αν χρειαστούν, θα αποκατασταθεί. Ξεκινάμε με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, οι οποίες θα προχωρήσουν τον σχετικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εταιρείας του έργου».

«Η αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου εκτός από την προσφορά του, στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, θα ομορφύνει και την γειτονιά» προσθέτει ο κ. Αμπατζόγλου. «Βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ηρώων την κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου. Το κτίριο ανήκε στην οικογένεια Λουμίδη, στην συνέχεια πέρασε σε διάφορους κληρονόμους, οι οποίοι το εγκατέλειψαν και πριν από αρκετά χρόνια αγοράστηκε από τον δήμο Αμαρουσίου. Είναι διατηρητέο και ακολούθησε την μοίρα όλων των διατηρητέων, που τελικά με την πάροδο του χρόνου εγκαταλείπονται και ρημάζουν».

«Καθημερινά με το έργο μας, αποδεικνύουμε πως πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις τόσο για έργα υποδομών όσο και για την πολιτιστική και αθλητική αναζωογόνηση της πόλης μας. Ευχαριστώ την επιστημονική ομάδα σύνταξης μελετών του Δήμου μας για την αποτελεσματικότητά της καθώς και τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου και τον πρόεδρο Στάθη Σταθόπουλο για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα της πολιτιστικής ανάδειξης της κληρονομιάς του Αμαρουσίου» επισημαίνει ο κ. Αμπατζόγλου.