Αναστάτωση σε ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη-Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού

Αναστάτωση δημιουργήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ιδιωτική κλινική της Κοζάνης, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και 2 εργαζόμενοι από τους 130, βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Πέντε εξ αυτών έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο, ενώ οι 2 εργαζόμενοι βίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το GRTimes, στην συγκεκριμένη κλινική είχε προκληθεί ανησυχία ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ανιχνεύθηκε θετική στον ιό μία ασθενής.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται και το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ. Αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων tests σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, από τον Αύγουστο έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 1.000 μοριακά τεστ στην κλινική και 400 από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Η κλινική έχει τμηματοποιηθεί ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, συνεχίζοντας τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.