6 Δεκεμβρίου: Δεν θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

Σε επιφυλακή από σήμερα το βράδυ και για τις επόμενες τρεις ημέρες μπαίνει η ελληνική αστυνομία με σαφείς εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και αύξηση φύλαξης αστυνομικών και δικαστικών στόχων εν όψει της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι φόβοι υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με το ενδεχόμενο κάποιοι να επιχειρήσουν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια, ως αντίδραση, τη στιγμή που, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, δεν θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις μνήμης στη δολοφονία Γρηγορόπουλου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάντως ήδη καλέσματα για συγκεντρώσεις, ενώ αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν σήμερα συνελεύσεις για να οριστικοποιήσουν τα σημεία που θα βρεθούν. Πάντως χθες, σε σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έγινε ξεκάθαρο ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί δεν θα έχει καμία σχέση με το σχέδιο του Πολυτεχνείου και η αντίδραση των αστυνομικών σε συναθροίσεις δεν θα είναι η ίδια, καθώς αφού θα δίνεται ένας μικρός χρόνος για να σταματήσει ο συγχρωτισμός αμέσως μετά η αντίδραση θα είναι άμεση.

Επίσης δόθηκαν εντολές για μηδενική ανοχή σε καταστροφές και σε όσους επιχειρήσουν επιθέσεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Πάντως οι αστυνομικοί θα βρίσκονται από νωρίς στα σημεία στα οποία έχουν γίνει γνωστό ότι θα υπάρξουν συγκεντρώσεις, ενώ αυστηροί θα είναι οι προέλεγχοι σε ΜΜΜ και σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Επιχειρησιακά επίσης έχει αποφασιστεί να βρίσκεται στα Εξάρχεια ο Αίαντας, καθώς επίσης και το drone που θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Πάντως η απόφαση για να βγει απόφαση απαγόρευσης από τον αρχηγό της Ελλάδας που θα αφορά όλη τη χώρα, είναι δεδομένη και αναμένεται η δημοσιοποίηση της.