Στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, ο Αλ. Τσίπρας: «Να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις» (Εικόνες & Video)

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τσίπρας από πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας: Να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά στον χώρο της παιδικής χαράς του ιδρύματος, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τήρησή τους ειδικά για τις περιπτώσεις των κλειστών δομών.

Το μήνυμα, που μοιράστηκε ο κος Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην δομή:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις, οι εξαιρέσεις και οι αποκλεισμοί,  όπως είπε, ενώ μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, καθώς δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.

 Δείτε το Video:

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από προβληματισμούς που εξέφρασαν τα παιδιά σχετικά με τη συγκυρία και το lockdown, τα μέτρα, την τηλεκπαίδευση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συστήνει υπομονή, γιατί, όπως είπε, υπάρχει διπλή πίεση, στην υγεία και την οικονομία.

Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας | Flash.gr

Κλείνοντας τη συνομιλία του με τα παιδιά, τους κάλεσε να σκεφτούν τι δώρο θέλουν να τους κάνει για τα Χριστούγεννα, με εκείνα να απαντούν: Να φύγει ο κορωνοϊός. «Αυτό δεν μπορώ να το κάνω εγώ», τους απάντησε αστειευόμενος ο κος Τσίπρας.

Τι δώρο ζήτησαν τα παιδιά του πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας από τον Τσίπρα

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την άφιξή του στο χώρο, υποδέχθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και μέλη του Παραρτήματος, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο ειδικό δημοτικό σχολείο που λειτουργεί στον χώρο του Παραρτήματος.