Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα – Παρατείνεται το lockdown

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το lockdown, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, βαίνει προς παράταση. 

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα ενώ παράλληλα, θα επιτρέπεται η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών και από τα Super Market.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη».

Οριστικό: Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου | Dikastiko.gr

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα supermarkets. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Τα αυξημένα κρούσματα, οδηγούν σε παράταση του Lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση της παράτασης των περιοριστικών μέτρων θα γίνει το αργότερο έως αύριο, είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα είτε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σήμερα αναμένεται ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας και με κυρίαρχο θέμα συζήτησης το άνοιγμα των σχολείων.

Στη σύσκεψη αυτή πιθανόν να συζητηθεί και γενικά ο οδικός χάρτης εξόδου από το lockdown – μιας και αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή – παρόλο που όπως φαίνεται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας είναι τόσο μεγάλο που η καραντίνα ενδεχομένως θα πάρει ακόμη μεγαλύτερη παράταση και από τις 14 Δεκεμβρίου.

Οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι τονίζουν με κάθε ευκαιρία πόσο εύθραυστη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και πως τα «σκληρά» δεδομένα δεν επιτρέπουν αύξηση της κινητικότητας των πολιτών.

Στο μεταξύ, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής ζητά από την κυβέρνηση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης μέσα στις γιορτές. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα πρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνει όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει.

«Οι κυβερνητικές προτάσεις για άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης περίπου 15 ημερών, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το κλείσιμο πάλι, είναι κάτι που δεν θέλει κανένας επιχειρηματίας εστίασης», αναφέρει.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα κέντρα διασκέδασης θα μείνουν κλειστά μέχρι να έρθει το εμβόλιο και ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μόλις του πιουν οι ειδικοί