Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Προστατέψτε τους άλλους, προστατέψτε τον εαυτό σας

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού έστειλε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ κάλεσε όλους τους πιστούς, με την ευκαιρία της σημερινής Εορτής των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να δείξουν ο ένας προς τον άλλον την αγάπη τους προστατεύοντας τη ζωντανή εικόνα του Θεού, που είναι ο κάθε άνθρωπος.

Γιατί, όπως σημειώνει, «η φετινή Εορτή των Ευχαριστιών συμπίπτει χρονικά με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο επιδείνωσης της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία απειλεί όχι μόνον την υγεία και τη ζωή όλων των συνανθρώπων μας στην Αμερική, αλλά και την ψυχική τους ευστάθεια και ισορροπία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που ανήρτησε τόσο στο Facebook και στο Twitter όσο και στο κανάλι YouTube της Αρχιεπισκοπής, καλεί όλους τους ομογενείς να συμμορφωθούν απόλυτα με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης και να δείξουν τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, όσο βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, την αγάπη τους προς τον πλησίον τους, καλύπτοντας το πρόσωπό τους με τη μάσκα.

«Προστατέψτε τους άλλους, προστατέψτε και τον εαυτό σας», επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς, όπως αναφέρει, «βασική διδασκαλία της πίστης μας είναι ότι η αγάπη προς τον Θεό περνάει μέσα από την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας».