Μ. Καλαντζόπουλος για υπόθεση Βερβεσού: Καταδίκη χωρίς αστερίσκους-Όχι στην ανθρωποφαγία για κομματικούς λόγους

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ, κ. Μιχάλης Καλαντζόπουλος, σε σχέση με το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η συγκέντρωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Ο κ. Καλαντζόπουλος στην τοποθέτηση του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι εκμεταλλεύονται για κομματικούς ή μικροπολιτικούς λόγους τα γεγονότα, για να απαξιώσουν έναν ολόκληρο κλάδο, θα μας βρουν  ενωμένους απέναντι τους», καταδικάζοντας, ωστόσο, τα όσα έλαβαν χώρα στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μ. Καλαντζόπουλου:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει μακρά ιστορία σε αγώνες για τη δημοκρατία, την ισονομία και τα δικαιώματα. Η ιστορία του δεν διαγράφεται και δεν λοιδορείται.

Το ίδιο ισχύει και για το δικηγορικό σώμα στο σύνολό του.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 20.11.2020 στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ.Α τα καταδικάζω απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Oλομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός έχει προσφέρει διαχρονικά στον κλάδο. Διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση να αποφασίσει και να πράξει το ορθό , τόσο για τον ΔΣΑ, όσο και το δικηγορικό σώμα εν γένει. Είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει.

Όσοι εκμεταλλεύονται για προφανείς κομματικούς ή μικροπολιτικούς λόγους – οδηγούμενοι ακόμα και σε “ανθρωποφαγία”- τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 20.11.2020, για να απαξιώσουν έναν ολόκληρο κλάδο, θα μας βρουν όλους, ενωμένους απέναντι τους. Οι ισχυροί δικηγορικοί σύλλογοι αποτελούν εχέγγυο για την ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης και πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αναλυτική τοποθέτηση μου θα λάβει χώρα στο αρμόδιο όργανο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που θα συνεδριάσει την Τετάρτη και ώρα 16:30.