Κανείς δεν είναι άτρωτος: 25χρονος στις Σέρρες, το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού

Ο 25χρονος που έμελλε να είναι το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Παπανικολάου και παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα δυστυχώς να καταλήξει.
Ο 25χρονος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και αφότου βρέθηκε θετικός στον Covid-19, η πορεία της υγείας του, επιδεινώθηκε και κατέληξε από επιπλοκές του κορωοϊού. Ο εκλιπών νοσηλεύτηκε στην αρχή στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.
Η είδηση του θανάτου του 25χρονου που συγκλονίζει επιβεβαιώνει ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κορωνοϊό. Μάλιστα, το Σάββατο κατέληξε από κορωνοϊό και ο 39χρονος dj Decibel (Δημήτρης Μπέλλος), ο οποίος ήταν αντικαπνιστής και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο Dj νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», δίνοντας μάχη για τη ζωή του επί τρεις εβδομάδες, όμως δεν τα κατάφερε.  Η περίπτωση του Δημήτρη Μπέλλου δεν είναι η μοναδική που αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και πως κανείς δεν είναι άτρωτος και αυτό επιβεβαιώθηκε δυστυχώς και με τον θάνατο του 25χρονου στις Σέρρες.

28χρονη μητέρα διασωληνωμένη στη Θεσσαλονίκη

Διασωληνωμένη όμως, νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και μία 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό.
Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

Θάνατος 33χρονης – 6.000 παιδιά έχουν νοσήσει στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, γνωστός έγινε την Κυριακή και ο θάνατος μιας 33χρονης που προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.
Μιλώντας στο OPEN TV το Σάββατο, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών.
Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν καν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλα αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN TV, 11 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 39 ετών, νοσηλεύονται σε εντατικές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.
Την ίδια ώρα, σχεδόν 6.000 παιδιά, κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στη χώρα μας.