Δραματικές οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη-Τελεσίγραφο για επίταξη 200 κλινών ιδιωτικών νοσοκομείων

Ιδιαιτέρως κρίσιμες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς το σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρές πιέσεις, με τις κλίνες ΜΕΘ να έχουν κατακλυστεί.

Σύμφωνα με το MEGA, το υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν 200 κλίνες μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προβεί σε επίταξη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών, εφόσον απαιτηθεί, τόσο διά του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Στο πλαίσιο αυτό,  η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας.

Το έγγραφο του υπουργείου Υγείας:

 

Στο site της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, ως προς το ζήτημα αυτό, αναφέρονται τα εξής:

«Με έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ζητά από τις Κλινικές της Θεσσαλονίκης την εθελοντική διάθεση 200 νοσηλευτικών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Το έγγραφο στάλθηκε με email και πρέπει να απαντηθεί έως τις 20:00, άλλως θα προβούν σε αναγκαστική επίταξη».