Δεύτερο 15ημερο του Δεκεμβρίου το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ, με πλεξιγκλάς μεταξύ των τραπεζιών

Στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των εστιατορίων και καφέ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το αν θα ανοίξουν τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση πλεξιγκλάς μεταξύ των τραπεζιών, στα οποία θα κάθεται ανώτατος αριθμός 4-6 ατόμων.

Επίσης η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιδότηση των χωρών εστίασης ώστε να τοποθετηθούν εξωτερικά θερμάστρες προκειμένου να γίνεται αφενός μεγαλύτερη χρήση διαθέσιμων χωρών αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού.

Σε ότι αφορά το εμπόριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να λειτουργήσει πριν από την εστίαση δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου υπό αυστηρότερους όρους εισόδου για καταναλωτές και με αυστηρά πρωτόκολλα για τους εργαζόμενους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι εμπόριο και εστίαση, με εξαίρεση μπαρ και χώροι με μουσική, να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τις ημέρες των εορτών προκειμένου να επαναλειτουργήσει η αγορά και να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.