Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή - Αυξημένοι έλεγχοι για κορωνοϊό στη β. Ελλάδα

Αυστηροποιούνται περαιτέρω τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα και ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κλειστά τα σύνορα στη Νίκη - Ανοιχτά στην Κρυσταλλοπηγή - ert.gr

Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή

Στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή και εντατικοποίηση των ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας απ’ όπου θα διέρχονται μόνο φορτηγά.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι όσοι εισέρχονται στην χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει.

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

 

«Πιο χαλαρή συμπεριφορά»

«Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «στην Ελβετία για παράδειγμα, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό έχουν καταληφθεί και η αρμόδια υπηρεσία της χώρας, μ’ ένα απ’ τα πιο σύγχρονα και ισχυρά συστήματα υγείας στον κόσμο λέει στους πολίτες ότι δεν μπορεί να τους περιθάλψει στις ΜΕΘ. Στη Γερμανία αυστηροποιείται ακόμη περισσότερο το πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Στην Πορτογαλία, η υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το σημερινό επίπεδο διασποράς θα έχει δυσμενείς συνέπειες στο σύστημα υγείας».