Στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Μετέχω στη δοκιμασία. Με πίστη όλοι θα υπερνικήσουμε»

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διακομίσθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Σεβασμιότατος, είναι εμπύρετος και για προληπτικούς λόγους, για εντατική παρακολούθηση και θεραπεία νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, μία ειδική νεοσύστατη μονάδα που προσομοιάζει με την Εντατική, παρέχει όμοιες συνθήκες και συνεχή παρακολούθηση. Όπως επισημαίνεται η κατάστασή του Αρχιεπισκόπου είναι καλή.

Η υπεύθυνη ιατρός της ΜΕΘ Αναστασία Κοτανίδου, έχει αναλάβει προσωπικά την παρακολούθησή του και βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά του, ως η θεράπων ιατρός του, ενώ στον Ευαγγελισμό σπεύδει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου.

 «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας Στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Ν. Δένδιας

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο twitter.

“Εύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν”,  έγραψε συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.