Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που άφησε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Αστυνομικοί επέβαλαν, νωρίτερα σήμερα, πρόστιμο 300 ευρώ σε μία γυναίκα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, λόγω του ότι έφτασε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης.

Σημειώνεται ότι η ίδια είχε στείλει sms για μετακίνηση «6», αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς κι έτσι της καταλόγισαν το πρόστιμο των 300 ευρώ για παράνομη μετακίνηση. Η κυρία αυτή επεσήμανε μάλιστα ότι εργάζεται πολύ κοντά στο Πολυτεχνείο και αυτός ήταν ο λόγος που έστειλε το συγκεκριμένο sms.

Mε αφορμή το περιστατικό αυτό οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Oι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ καταγγέλουμε απερίφραστα την ανάλγητη καταβολή προστίμου σε συνάδελφο που εργάζονταν στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ, Β1 Μελετών & Οργάνωσης, επί της Σολωμού 60, πλησίον του Πολυτεχνείου επειδή κατέθεσε ένα γαρύφαλλο για να τιμήσει τους νεκρούς και όσους βασανίστηκαν για να έχουμε όλοι εμείς Δημοκρατία.

Η συνάδελφος εργάζονταν σήμερα βάσει υπηρεσιακών αναγκών στο κτίριο του τ. ΟΕΚ που πλέον ανήκει στον ΟΑΕΔ. Είχε τηρήσει ακριβώς όλους τους νόμους και τις εγκυκλίους για να έρθει στην δουλειά της και να προσφέρει τις υπηρεσίες της παρότι σήμερα υπέστη όπως και όλοι οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Β1 ΟΑΕΔ, εξονυχιστικούς ελέγχους για να προσέλθουν το πρωί.

Αναλγησία και παραλογισμός

Κατά τη διάρκεια του ωραρίου της και τηρουμένων όλων των σχετικών κανόνων περί ολιγόωρης άδειας για προσωπικούς λόγους (1 δίωρη άδεια/μήνα) περπάτησε μόνη της, με ένα λουλούδι στο χέρι για να κάνει ότι έκανε κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δυστυχώς, αντιμετώπισε την αναλγησία και τον παραλογισμό. Παρότι είχε στείλει τον κωδικό για να μπορέσει να περπατήσει 200μ, αναγράφοντας την διεύθυνση εργασίας της αφού εκεί βρισκόταν, τα αστυνομικά όργανα εκτελώντας άνωθεν εντολές, της καταλόγισαν πρόστιμο 300 € για ψευδή αναγραφή πληροφοριών.

Δεν λογαριάζουν κανέναν

Τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφιβολιών και παρερμηνειών. Δεν λογαριάζουν κανέναν. Ούτε καν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έχουν ζήσει στο πετσί τους τον φασισμό και θέλουν να αφήσουν απλά ένα λουλούδι στη μνήμη όσων εκτελέστηκαν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους όπου και εάν δουλεύουν, όλες τις Συλλογικότητες, όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να καταγγείλουν απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό που υποτιμά τους αγώνες χιλιάδων συμπολιτών μας ενάντια στη Χούντα και το φασισμό!!

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για δουλειές σε όλους, Κρατική Υγεία, ελευθερία και Δημοκρατία!!

Υ.Γ Εάν δεν ακυρωθεί το πρόστιμο, τότε θα το πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με έρανο μεταξύ τους!»