Πάνω από 100 προσαγωγές - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο - Μικροεπεισόδια σε Σεπόλια, Σταθμό Λαρίσης και Καισαριανή

Πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων, ενώ ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παντού από το πρωί, διέλυσαν τις συγκεντρώσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής όπου εξετάζονται.

Σημειώνεται, πως λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

Κλειστοί είναι μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και οι σταθμοί “ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ” , “ΒΙΚΤΩΡΙΑ”, “ΑΤΤΙΚΗ”, ” ΣΕΠΟΛΙΑ” και ” ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ”. Νωρίτερα έκλεισε ο σταθμός το μετρό στο “ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ”, ενώ από το πρωί κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε “ΟΜΟΝΙΑ”, “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”, “ΣΥΝΤΑΓΜΑ”, “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” και “Μ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ”.

‘Ενταση και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη σε κινητοποίηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΑΑΣ, ΣΕΚ) και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με φόντο την απαγόρευση συναθροίσεων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 3:30 μ.μ. από το ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, προτού φτάσουν στο προξενείο των ΗΠΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο.

Μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία κινήθηκε για βεβαίωση προστίμων παραβάσεων μετακίνησης και οι διαδηλωτές άρχισαν να σχηματίζουν, με τα χέρια τους, αλυσίδες στο ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν γύρω από τη συγκέντρωση συνέχισαν να βεβαιώνουν παραβάσεις, ενώ οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο.

Με αποστάσεις μεταξύ τους και σταδιακά, σε ομάδες των τριών, τεσσάρων ατόμων, αποχώρησαν οι διαδηλωτές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την οδό Τσιμισκή, μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας, στο κέντεο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, είχαν βεβαιωθεί από την αστυνομία πρόστιμα σε συμμετέχοντες στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, για παραβάσεις μετακίνησης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοιό και έγιναν προσαγωγές.

Στο σημείο έσπευσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης και ζήτησαν από την αστυνομία να σταματήσουν οι βεβαιώσεις προστίμων και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο και η οδός Τσιμισκή δόθηκε σε κυκλοφορία.