Συμπλοκές, χημικά & προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας - Στα Προπύλαια οι «αύρες» της ΕΛ.ΑΣ. (Video)

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 150 -200 ατόμων συγκεντρώθηκαν ξαφνικά ερχόμενοι από τα στενά της περιοχής, αγνοώντας την σχετική απαγόρευση συναθροίσεων, που επέβαλε η κυβέρνηση για το τετραήμερο γύρω από την σημερινή 47η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 Δείτε το Video:

Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξαν συγκρούσεις και έπεσαν κρότου λάμψης και χημικά ενώ έγιναν και πολλές προσαγωγές.

Επί τόπου βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την στάση της αστυνομίας που προσήγαγε ειρηνικούς διαδηλωτές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και τραυματίες.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές εντελώς απρόκλητα, χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας, όπως τηρούσαν εξ αρχής οι ίδιοι οι διαδηλωτές. Ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας και τόνισε ότι θα παραμείνουν στο σημείο ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Πολυτεχνείο: Ενταση στην Αθήνα – INLIFE by INPAOK

Τα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή, έχουν διασκορπιστεί προς την οδό Πατησίων, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σχηματίζουν προστατευτικό κλοιό γύρω από το τμήμα της Ομόνοιας.

Στη συνέχεια τα οχήματα της ΕΛΑΣ, καθώς και άνδρες των ΜΑΤ «έσπρωξαν», προς την Ομόνοια,  τους συγκεντρωθέντες ρίχνοντας με τις γνωστές«αύρες», μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ μεγάλες ήταν και οι ποσότητες χημικών που έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας, όπου η  ατμόσφαιρα είναι πραγματικά αποπνικτική.

Σημειώνεται πως στα Προπύλαια πραγματοποιούσαν συγκέντρωση ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τιμής ένεκεν, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.