Στο ΕΑΤ-ΕΣΑ τίμησε το Πολυτεχνείο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή το στεφάνι του Αλέξη Τσίπρα (Εικόνες)

Με έναν λιτό, συμβολικό τρόπο, απόδοσης τιμής, αλλά και διαμαρτυρίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τίμησε την 47η Επέτειο, της εμβληματικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έριξε την επταετή Χούντα των Συνταγματαρχών και οδήγησε την Ελλάδα, στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Εδώ Πολυτεχνείο» εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης συναθροίσεων | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αντιπροσωπεία περίπου 50 μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσαν στεφάνια στα πρώην κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν Γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο Πάρκο Ελευθερίας, τιμώντας την 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου. Ανάμεσά τους και ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Λιτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ για το Πολυτεχνείο - Φωτογραφίες - Sputnik Ελλάδα

Με την παρουσία πενηνταμελούς αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας, του κόμματος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και πιστή τήρηση από όλους, των υγειονομικών πρωτοκόλλων με μάσκες, αποστάσεις και όλα όσα προβλέπονται για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, τελέστηκε η εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον ιστορικό χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ – ΕΣΑ, όπου και το ΚΚΕ, επέλεξε να τιμήσει νωρίτερα την μεγάλη για την Δημοκρατία και την Ελευθερία Επέτειο.

Στο ΕΑΤ-ΕΣΑ η κατάθεση στεφάνων από το ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - XrimaOnline.gr

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε κρατώντας ένα κόκκινο γαρίφαλο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγρια βασανισθέντος ηρωικού αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή, στη μνήμη όλων των βασανισθέντων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Λιτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ για το Πολυτεχνείο - Φωτογραφίες - Sputnik Ελλάδα

Η μνήμη του Νοέμβρη, είναι ζωντανή…

Η μνήμη του Νοέμβρη είναι ζωντανή και το μήνυμα του Πολυτεχνείου φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με ευθύνη για την τήρηση…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Στεφάνι κατέθεσαν και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος Σωτήρης Αλεξίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ανάμεσά τους ήταν οι: Παύλος Κλαυδιανός και Δώρα Καλλιπολίτη, καθώς και τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Στέφανος Τζουμάκας.