Διενέργεια rapid test σε 6 πόλεις της χώρας μας-Πού εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους του ΕΟΔΥ σε Ξάνθη, Δράμα, Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα ελέγχων που διενεργήθηκαν σε Άνδρο και Ρόδο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας μας:

Ξάνθη

Συνολικά, διενεργήθηκαν 258 έλεγχοι και βρέθηκαν 30 θετικά κρούσματα (11,6%). Πρόκειται για 15 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Δράμα

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 167 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 33 κρούσματα (19,7%).

Λάρισα

Δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου. Διενεργήθηκαν 187 έλεγχοι και ανευρέθηκαν 9 κρούσματα (4,8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Άνδρος

Έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Μπατσί. Εξετάστηκαν 58 πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ρόδος

Δωρεάν έλεγχοι έγιναν και στην Κρεμαστή Ρόδου, στη Λ. Ηρακλειδών. Διενεργήθηκαν 24 έλεγχοι τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Τρίκαλα

Συνολικά έγιναν 150 rapid test, 12 εκ των οποίων ήταν θετικά (8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 9 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.