Κλείνουν από τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία - Στις 12:00 οι ανακοινώσεις

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, στις 12:00, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αναβλήθηκε και όπως ανακοινώθηκε από τον συντονιστή της συνέντευξης Τύπου οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως αναβάλλονται για σήμερα επειδή την ώρα της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό οι λοιμωξιολόγοι δεν είχαν τελειώσει την σύσκεψη που είχαν για τα νέα μέτρα, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλη τη χώρα.

Την αναμενόμενη απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων είχε προαναγγείλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι «είναι κάτι που θα το δούμε ώστε να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Μόλις η Νίκη Κεραμέως ανακοινώσει ότι κλείνουν τα δημοτικά σχολεία, η υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει πως θα κινηθούν σε δύο επίπεδα, που είναι έτοιμα, για να παρακολουθούν τα μαθήματα οι μαθητές από το σπίτι.

Αυτά είναι:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων
Τηλεκπαίδευση: Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Τέλος το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι συνολικά 91.613 τάμπλετ και λάπτοπ θα μοιραστούν για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών, προϋπολογισμού άνω των 24 εκατ. ευρώ.