Λουκέτο & στα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα - Πώς θα γίνεται το μάθημα

Το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων στην Θεσσαλονίκη σίγουρα, αλλά πιθανότατα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση μετά την εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων και θα έχει άμεση ισχύ, δηλαδή από την ερχόμενη  Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσει η κινητικότητα στους δρόμους από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Επίσης θα μειωθούν οι κωδικοί που μπορεί να στείλει κανείς για έξοδο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστήριξε ότι πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία της πόλης, για να περιοριστούν οι μετακινήσεις ακόμα περισσότερο.

«Ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, μετά έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Αυτό ξέρετε ότι δεν είναι δική μου εισήγηση. Ο Δήμαρχος έχει μία εικόνα της πόλης συνολική. Δέχομαι τις πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, συνωστισμός γονέων στις σχολικές αυλές. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, και από τη στιγμή που πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί, θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα άφησε εκ νέου νωρίτερα  σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Όπως διευκρίνισε, αυτό εξετάζεται “για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε επίσης, ότι  στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα διευκρινιστεί ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, και ποιο θα είναι το ύψος της χωρίς να αποκλείσει να δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημείωσε ότι όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Πώς θα γίνεται μάθημα στα δημοτικά

Αν, λοιπόν, κλείσουν τα δημοτικά τα μαθήματα των μικρών μαθητών θα κινηθούν σε δύο επίπεδα:

  • Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν ήδη βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα τα οποία έγιναν εκ του μηδενός, ενώ “χτίστηκε” και μία βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

  • Τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση, χωρίς προβλήματα, ενώ σημείωσε πως αρρυθμίες θα υπάρχουν και θα επιλύονται άμεσα.

Στο ίδιο μοντέλο αναμένεται να λειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία.