Πιθανή παράταση του lockdown και πρόσθετοι κανόνες εάν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα

Δεδομένης της αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι  ΜΕΘ βρίσκονται σε οριακό σημείο, η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων, αλλά και την πιθανότητα παράτασης του lockdown σε περίπτωση που δεν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή  έκτακτη ενημέρωσή του ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 21:00 έως τις 5:00.

Στέλιος Πέτσας: Eνδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτι περαιτέρω των μετακινήσεων

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά».

Αν δεν αποδώσουν τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Πέτσας κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν δύο σενάρια στο τραπέζι:

Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτι περαιτέρω των μετακινήσεων.

Δεύτερον, περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

Ενδέχεται να υπάρξει παράταση του lockdown

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown πέραν της 30ης Νοεμβρίου, αναφέροντας ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».