Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας - Μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα μεταφερθεί με αεροσκάφος C 130 της πολεμικής αεροπορίας Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο οποίος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, όπως διαπιστώθηκε  παρουσιάζει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, ωστόσο  λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και νοσηλεία του σε νοσοκομείο αναφοράς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και θα του παρασχεθεί η ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Νωρίτερα, αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκε στα Τίρανα, όπως μετέδωσε το ΑΠE-ΜΠΕ, προκειμένου να μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο ο οποίος διαγνώσθηκε με Covid 19, αφότου  υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε αμέσως την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα μεταφερθεί με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ, η οποία χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό και θα συνοδεύεται από γιατρό και ειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.