Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21:00 μετά τη «βροχή» των SMS για μετακινήσεις

Με αφορμή τον τεράστιο αριθμό SMS που στάλθηκαν για μετακινήσεις κατά τα πρώτα εικοσιτετράωρα του lockdown, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να  λάβει πρόσθετα και πιο αυστηρά μέτρα, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου της νέας καραντίνας, εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν στον ειδικό αριθμό. Το Σάββατο στο 13033 φαίνεται να έφτασαν 4,7 εκατ. γραπτά μηνύματα, ενώ την Κυριακή 3,9 εκατ.

Στο πλαίσιο αυτό ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι η κυβέρνηση περιμένει και την ερχόμενη εβδομάδα για να δει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, δηλαδή το lockdown με την παρούσα του μορφή. Εάν αυτά δεν αποδώσουν θα οδηγηθούμε σε μια διαφορετική κατάσταση, συνέχισε ο Τάκης Χατζής. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ και έπειτα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι έξι λόγοι για αποστολή SMS θα μειωθούν, σε περίπτωση που αποφασιστεί αυστηροποίηση των μέτρων.

Η Ελλάδα θα λάβει σε πρώτη φάση 5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Σε σχέση με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα λάβει σε πρώτη φάση 5 εκατομμύρια δόσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση , που αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια κατοίκους. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί οι χώροι για την υποδοχή των εμβολίων, ενώ οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται σε φαρμακεία, αλλά σε ιατρικές μονάδες και σε μονάδες που έχουν φτιάξει οι δήμοι για τη διενέργεια rapid tests.