Αν. Κοτανίδου για lockdown: Τι πρέπει να συμβεί για να εισηγηθούμε την άρση του

Στο τι πρέπει να συμβεί προκειμένου η επιτροπή λοιμωξιολόγων να εισηγηθεί την άρση  του lockdown, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι το τέλος του lockdown θα προταθεί μόνο αν καταγραφεί μείωση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία, γεγονός που αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ πάνω από 50% σε διάστημα τριών εβδομάδων και αν παράλληλα τα ημερήσια κρούσματα πέσουν κάτω από τα 1.000.

Η ραγδαία αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία οδήγησε στην εισήγηση για lockdown

Η κ. Κοτανίδου κατέστησε σαφές ότι εκείνο που ώθησε την επιτροπή να εισηγηθεί lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας.

«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» ανέφερε η καθηγήτρια.

Στ. Πέτσας για άρση lockdown: Πρέπει να φτάσουμε σε χαμηλό τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον Alpha, ερωτηθείς αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, όπως 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, εκτίμησε ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα δεδομένου ότι μπαίνουμε σε καραντίνα.