Όλοι με κορωνοϊό, σε Οίκο Ευγηρίας στα Ιωάννινα - Παρέμβαση Εισαγγελέα (Video)

Δύσκολες στιγμές για το Οίκο Ευγηρίας στα Ιωάννινα, όπου και οι 56 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι, καθώς και πολλά μέλη του προσωπικού, έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Κραυγή αγωνίας από τον ιδιοκτήτη

«Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία και μας είπαν ότι θα μεταφερθούν αλλού οι ηλικιωμένοι. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη που», δήλωσε στο ethnos.gr  ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου Χρήστος Ζαμπίρας.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Ιωάννινα -Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Υγειονομική «βόμβα» σε γηροκομείο των Ιωαννίνων

Για την υπόθεση υπάρχει έρευνα από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από το σύνολο των ηλικιωμένων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 21. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς και με ανακατανομή χώρων μεταξύ των κλινικών προχωρά η διαδικασία για την ολοκλήρωση ίδρυσης τέταρτης Μονάδας Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το προηγούμενο διάστημα και κάτω από τις μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη κρουσμάτων τον Οκτώβριο τέθηκαν σε λειτουργία δύο Μονάδες πέραν της πρώτης που είχε ξεκινήσει την λειτουργία της την άνοιξη.

Με την τέταρτη Μονάδα θα προστεθούν άλλες 25 περίπου κλίνες στη δυναμικότητα του Νοσοκομείου οι οποίες όμως, σε πρώτη φάση δεν θα διαθέτουν αρνητική πίεση.