Κοντά στο… «να γίνει Θεσσαλονίκη» και η Αθήνα

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ότι «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις, αλλά αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες» και παραδέχθηκε ότι η Αττική είναι κοντά στο «να γίνει Θεσσαλονίκη», δηλαδή, να χρειαστεί να επιβληθεί lockdown.

Πιθανή η επιβολή μέτρων έως & τον Μάρτιο

Ο κ. Γώγος επiσήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού, είπε και πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους». Παράλληλα, τόνισε ότι μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα, ενώ σημείωσε με νόημα ότι αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε.

«Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες ΜΕΘ»

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID-19. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική, είπε ο καθηγητής και παραδέχθηκε ότι «υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση.

Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη είπε και προσέθεσε ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα. Όσον αφορά στην εστίαση, εκτίμησε ότι υπάρχει ελπίδα να ανοίξει ξανά μετά από ένα μήνα.