Εκτιμήσεις για 100.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού - Κρίσιμο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τα ΜΜΜ

Συναγερμό για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, που σαρώνει τη χώρα σήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, υπολογίζονται στα 100.000, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι ως και μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται και εκτίμησε ότι θα προσεγγίσει τα 2.700.

Περισσότερα τυχαία τεστ – Η πανδημία δεν θα καμφθεί πριν τα Χριστούγεννα

Όπως υπογράμμισε ότι καθηγητής, τα μέτρα αυτά «δε φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα, τονίζοντας ότι «πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στα μέσα μεταφοράς υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο».

Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σε ισχύ τίθενται τα νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ανάσχεση της μετάδοσης του Covid-19.