Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος με δύο νεκρά παιδιά - Συνεχίζεται ο «χορός» των μετασεισμών

Εξαιρετικά σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση στη Σάμο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι θα κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ισχυρότατος σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το Ανατολικό Αιγαίο, άφησε πίσω του δύο νεκρούς στη Σάμο, τουλάχιστον 24 στη Σμύρνη και μεγάλες καταστροφές.

Θρήνος στο Βαθύ, όπου ένα κορίτσι και ένα αγόρι 15 και 17 ετών καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, ενώ γύριζαν από το σχολείο. Ένας 14χρονος με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου σήμερα αναμένεται να χειρουργηθεί. Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται και μία 63χρονη. Και οι δύο μεταφέρθηκαν χθες από τη Σάμο, με C 130. Στο νοσοκομείο Σάμου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου άλλα 7 άτομα.

Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες της Σάμου. Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και προς τον δήμαρχο της Σμύρνης, τονίζοντας ότι «οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς».