Εικόνες ντροπής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Αντιεξουσιαστές κρέμασαν ταμπέλα στον πρύτανη αφού εισέβαλαν στο γραφείο του

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ομάδα ατόμων που φορούσαν κουκούλες και γάντια, εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Σε φωτογραφία μάλιστα που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο με περασμένη στο λαιμό του μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Ειρωνευόμενοι τον κ. Μπουραντώνη, ανέφεραν: «Eυχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Παραδέχθηκαν δε ότι επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη διότι «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.