Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο

Δυο νεκρούς από τον φονικό -όπως εξελίχθηκε- σεισμό που ταρακούνησε τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής, μετράει η χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, δυο παιδιά καταπλακώθηκαν μετά από κατάρρευση τοίχου στο νησί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι 17 ετών, τα οποία επέστρεφαν από το σχολείο στο σπίτι τους. Τα δύο παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου, με αποτέλεσμα να τα καταπλακώσει.

Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το σημείο που έχασαν την ζωή τους τα δυο παιδιά ήταν πολύ στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν.

Τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα του τρόμου
Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο ο σεισμός διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη Θεσσαλία.

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 2 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και την Αττική η οποία «χόρευε» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου. Φαίνεται να ήταν ο κύριος σεισμός αλλά οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρξουν πολλοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σάμο μέχρι στιγμής πέντε άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Σάμου με ελαφρά ορθοπεδικά τραύματα. Ακόμα πέντε άτομα πήγαν στο Κέντρο Υγείας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.