Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»-Δεκάδες κρούσματα μεταξύ προσωπικού και ασθενών

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς νωρίτερα εντοπίστηκαν τουλάχιστον 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό και άλλα 5 μεταξύ των ασθενών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο TyposThes, πάνω από 24 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου ενημέρωσαν σήμερα ότι νοσούν από τον ιό, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει συμπτώματα, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η έκταση της διασποράς.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή έχουν ακυρωθεί τα χειρουργεία, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα εξωτερικά ιατρεία.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι θετικοί στον ιό βρέθηκαν και 5 ασθενείς στο Καρδιολογικό Τμήμα. Οι νοσηλευόμενοι αυτοί μάλιστα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο η ΠΟΕΔΗΝ από την αρχή της πανδημίας ζητά επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε ακόμη ότι «είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων μία φορά το μήνα»,τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή σε έλεγχο υποβάλλονται μόνο όσοι από το προσωπικό έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.