Εγκληματική Οργάνωση ΧΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη - Το μεσημέρι η απόφαση για τις αναστολές

Σε μία ώρα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες “αναστολές” στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, το Δικαστήριο.

Περίπου 30 λεπτά διήρκεσε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία ζητήματα που τέθηκαν από τους καταδικασθέντες Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, ώστε το δικαστήριο αμέσως μετά να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν και ποιοι θα μπουν στη φυλακή.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε ως εκπρόθεσμο το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, με το οποίο δήλωσε ότι συντάσσεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Μετά από σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή, το δικαστήριο διάβασε τα δύο βουλεύματα του 2019, για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό σε σχέση με τους περιοριστικούς όρους.

Τα άλλα δύο αιτήματα του Λαγού απορρίφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε διά των συνηγόρων του να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να συλληφθεί στο αεροδρόμιο (αν και δεν συνελήφθη), καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Ζήτησε επίσης να διαβαστούν δύο βουλεύματα του 2019 για την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έπειτα από την ανάγνωση και των δύο βουλευμάτων οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη για το μείζον ζήτημα των αναστολών.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για μια ώρα και όταν συνεχίσει, θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αναστολές των ποινών.

Απερρίφθη το αίτημα Κασιδιάρη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι επικαλέστηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης για τις αναστολές | Έθνος

Η Έδρα απέρριψε προηγουμένως το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρη με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, καθώς έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Προτού η εισαγγελέας απορρίψει τα αιτήματα Κασιδιάρη, ο συνήγορος του Ρουπακιά μετέφερε στο δικαστήριο: «Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρακαλεί να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη».

Υπενθυμίζεται ότι αυτοπροσώπως ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε χθες από την Έδρα να διερευνήσει κλήση που φέρεται να έχει γίνει δύο μόλις ημέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά προς κάποιον χρυσαυγίτη, ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον καταδικασθέντα Γιώργο Ρουπακιά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Θέμα χρόνου η απόφαση για τις αναστολές - «Όχι» στον Κασιδιάρη, «ναι» στον Λαγό - CNN.gr

Ποιοι εκ των καταδικασθέντων είναι παρόντες

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, παρόντες είναι οι:

  • Ι. Αγγος, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης (συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος (απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Χρ. Χατζηδάκης (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

Από την αίθουσα σήμερα απουσιάζουν όλοι οι πρώην βουλευτές, εκτός των Ηλία Κασιδιάρη και Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ενώ είναι ισχυρότατα τα αστυνομικά μέτρα.