Έκλεισε πτέρυγα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κρούσματα Covid-19 σε ασθενείς & προσωπικό

Συναγερμός έχει σημάνει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλεύονται ογκολογικά περιστατικά, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έκλεισε η πτέρυγα Γ1, στην οποία νοσηλεύονταν ασθενείς με καρκίνο, καθώς βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 5 συνάνθρωποί μας, οι τρεις εκ των οποίων είναι ασθενείς.

Στο ογκολογικό νοσοκομείο γίνονται ήδη εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, ενώ η συγκεκριμένη πτέρυγα του νοσοκομείου έχει κλείσει για απολύμανση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρο της, Μιχάλη Γιαννάκο: «Η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο ΣΩΤΗΡΙΑ».

Οι δύο νοσηλεύτριες και η εργαζόμενη στην καθαριότητα, που βρέθηκαν θετικές στην ιχνηλάτηση.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ, αυτό σε πολλές περιπτώσεις βγαίνει θετικό», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.