Εφετείο: Εμμένει για αναστολές η εισαγγελέας - Απίστευτοι ισχυρισμοί Κασιδιάρη

Στις 11 το πρωί, ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο η δίκη της Χρυσής Αυγής, που χθες είχε μία απρόσμενη εξέλιξη καθώς η πρόεδρος ουσιαστικά εγκάλεσε την εισαγγελέα Έδρας είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει, καθώς η αλήθεια της επιχειρηματολογίας της, αμφισβητείται.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμμένει για τις αναστολές των ποινών η Εισαγγελέας – Καταγγελίες από Κασιδιάρη | sportime.gr

Η εισαγγελέας της Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, τοποθετήθηκε, επιμένοντας κατ’ ουσίαν στην πρότασή της για χορήγηση αναστολής σε όλους τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, “Χρυσή Αυγή”, πλην του Ρουπακιά, ο οποίος δεν αιτήθηκε αναστολής, όπως δεν αιτήθηκε αναστολής και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έφυγε στις Βρυξέλλες, μην αναγνωρίζοντας κατά δήλωσή του το Δικαστήριο.

Η εισαγγελέας πρότεινε παρά ταύτα  τη χορήγηση αναστολής και στον Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές των ποινών στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής - ΤΑ ΝΕΑ

Σήμερα η κ.Οικονόμου από Έδρας, είπε:

«Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω», είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση. «Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν πρότεινα την αναστολή παρά την υποτροπή», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας τόνισε ότι αρχικά έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκε νέο βούλευμα που έκρινε ότι ο κατηγορούμενος σχετικά είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δύο φορές διαφορετικά!», επέμεινε.

Κασιδιάρης: Ζητάει αναστολή και επικαλείται την εισαγγελέα - Κοινωνία | News 24/7

Παρών ο Κασιδιάρης: Τι αιτήθηκε

Σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης διεκδίκησε το δικαίωμα στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής του απευθυνόμενος ο ίδιος στο δικαστήριο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε εξοντωτική την απόφαση σε «ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο» καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Το αίτημα Κασιδιάρη για άρση τηλεφωνικού απορρήτου & οι απίστευτες υπόνοιες

Αίτημα να διαλευκάνει το δικαστήριο, μέσω των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, υπέβαλε στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο πρώην βουλευτής προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα, από τα οποία όπως υποστηρίζει, μέσω των άρσεων τηλεφωνικών απορρήτων προκύπτει ότι δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα και συγκεκριμένα στις 16/9/2013 «ανώτατος κυβερνητικός παράγων, εξ απορρήτων σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μιλάει δύο φορές με πρόσωπο, το οποίο το βράδυ της δολοφονίας μιλάει με τον Γιώργο Ρουπακιά».

Σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη, τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2013 και οι συνομιλίες τους επανέρχονται δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή, «ο ανώτατος κυβερνητικός παράγων, που είναι σήμερα βουλευτής», πρέπει να έρθει στο δικαστήριο να καταθέσει «τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη της δολοφονίας».

Ο κ. Κασιδιάρης, όπως μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, αναφέροντας τα στοιχεία των δύο συνομιλούντων, ζήτησε μάλιστα να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

Όπως είπε ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής: «Το δικαστήριο έπρεπε να έχει διερευνήσει αυτή την υπόθεση. Ζητώ, έστω και αυτή την κρίσιμη ώρα, το δικαστήριο να διερευνήσει αυτό το θέμα, διότι έχει χρέος να αποδείξει όχι μόνο τον ένοχο, αλλά και τον αθώο».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέλαβε δε, ότι “δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση και ότι έχει αποδοκιμάσει τη δολοφονία Φύσσα”.

Εν κατακλείδι

Σε περίπτωση που η εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών στους καταδικασθέντες, γίνει δεκτή, θα είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της χώρας, που μέλη εγκληματικής οργάνωσης, θα έχουν αφεθεί στο σύνολό τους, ελεύθερα, μετά από την καταδίκη τους.