Υπηρεσία Aσύλου: Μόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση από αύριο

Μόνο κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού θα πραγματοποιείται από αύριο 20/10/2020 η εξυπηρέτηση των αιτούντων άσυλο από την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, εικόνα η οποία παρατηρήθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επισημαίνεται ότι η ψηφιακή πύλη applications.migration.gov.gr ενισχύεται με νέες υπηρεσίες. Ήδη, αποκλειστικά με ραντεβού, γίνονται προγραμματισμένες συνεντεύξεις, προγραμματισμένες καταγραφές και κατάθεση δικαιολογητικών σχετικών με υπόθεση οικογενειακής επανένωσης (υποθέσεις Δουβλίνου).

Πολλές υπηρεσίες διεκπεραιώνονται ήδη ηλεκτρονικά, από τον Ιούνιο του 2020, χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, όπως αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή ταυτότητας, αίτηση αναβολής/επίσπευσης της συνέντευξης, βεβαιώσεις κατάστασης αιτήματος, διαχωρισμού φακέλων, κατάθεσης εγγράφων και χορήγησης αντιγράφων, αίτηση για νομική συνδρομή και αναζήτηση ΠΑΑΥΠΑ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διεκπεραίωση υποθέσεων άνευ ραντεβού

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κατάθεση προσφυγής άνευ ραντεβού, για λόγους δεσμευτικών προθεσμιών.

Προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες, η ισχύς των δελτίων αιτούντων άσυλο παρατείνεται από 2 Νοεμβρίου 2020 έως και 14 Ιανουαρίου 2021, ανάλογα με το τελικό ψηφίο του αριθμού υπόθεσής τους.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Ασύλου, είχε κλείσει το περασμένο διάστημα λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ το πρωί της Δευτέρας σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές και σημειώθηκε έντονος συνωστισμός έξω από τα γραφεία της.