Βουλή: Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ των εργαζομένων στη Βουλή, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

Ως προς το γεγονός αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν τα εξής:

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχεση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου). Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

Επιπροσθέτως διενεργήθηκε την Κυριακή 18/10 σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Την Κυριακή 18/10 διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.