Τελευταία εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Απερρίφθη το αίτημα Λαγού για εξαίρεση μελών του δικαστηρίου

Απορρίφθηκε τελικά το αίτημα του Ιωάννη Λαγού για εξαίρεση μελών της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία νωρίτερα τον είχε κρίνει ένοχο στα πλαίσια της εκδίκασης της υπόθεσης για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το εν λόγω αίτημα με την αιτιολογία ότι  «Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας».

Υπενθυμίζεται ότι ,νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε εισηγηθεί να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες»,επεσήμανε και ζήτησε απόρριψη της αίτησης «ως αόριστης και απαράδεκτης γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συνήγορος του καταδικασθέντος, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του. «Εδώ δεν έγινε δίκη προσώπων αλλά δίκη ιδεών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του.

Στο πλαίσιο αυτό  το δικαστήριο διέκοψε για περίπου μια ώρα, προκειμένου να αποφανθεί επί του συγκεκριμένου αιτήματος.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί και η αυτοεξαίρεση μιας δικαστικού, της κυρίας Σιμιτζή, η οποία ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση του Ιωάννη Λαγού. Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε κώλυμα λόγω του ότι είχε διατελέσει ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.