«Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. στον Λαγό & τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών τη Δευτέρα στο Εφετείο

Σε απαγόρευση συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρών τη Δευτέρα ο Γιάννης Λαγός - Καλεί σε συγκέντρωση - CNN.gr

 

Νωρίτερα ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα, από τις Βρυξέλλες, το βράδυ της Κυριακής, είχε ανακοινώσει με ανάρτησή τους στα social media, πως θα είναι παρών στο Δικαστήριο και καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση:

Η ΕΛ.ΑΣ. του έκοψε τη φόρα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας που του απαγόρευσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης επικαλούμενη σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων», ανέφερε η ανακοίνωση.