Μαγιορκίνης: Ήπια αύξηση σε όλη τη χώρα, ενδείξεις για σταθεροποίηση στην Αττική

 

“Ήπια αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η επιδημία κορονοιού σε ολόκληρη τη χώρα και η Αττική παραμένει στο επίκεντρο, αλλά έχουμε ενδείξεις σταθεροποίησης, κάτι όμως που θα φανεί αρκετές μέρες αργότερα”, δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, στην οποία έγινε και η παρουσίαση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη Λοίμωξη covid-19 από τους υφυπουργούς κ. Κ. Πιερρακάκη και Ν. Χαρδαλιά.

Ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης απηυθυνε και πάλι έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας γιατί χωρίς την εφαρμογή αυτών των μέτρων τότε η επιδημία θα μπει σε επιθετική φάση, όωπς συμβαίνει σε πολλές ευρωπαικές χώρες.
Αναφερόμενος στη θεραπεία της λοίμωξης με τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων, τόνισε ότι φαίνεται να είναι εξαιρετική όταν χορηγείται στα πρώτα στάδια της νόσου και ε΄δωσε ως παράδειγμα τη θεραπεία της λύσσας.

Όταν χορηγείται αμέσως μετά το δάγκωμα μολυσμένου σκύλου, τότε η θνησιμότητα πέφτει στο 0% και το προφίλ ασφαλείας της συγκεκριμένης θεραπερίας είναι εξαιρετικό. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο κ. Γ. Μαγιορκίνης η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων δεν θα είναι άμεσα προσβάσιμη και ούτε σε μεγάλες δόσεις.