Δήμος Αθηναίων: Εκστρατεία ενημέρωσης προσφύγων και μεταναστών για τον COVID-19

Μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης του μεταναστευτικού πληθυσμού της πόλης για την πανδημία του Covid-19 ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων. Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και συζητήθηκε το σχέδιο συντονισμού μιας εκστρατείας πρόληψης και ευαισθητοποίησης μέσα από τη διάθεση ενημερωτικού υλικού σε διαφορετικές γλώσσες.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ξεκινά μία ακόμη πιο στενή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τις μεταναστευτικές κοινότητες και οργανώσεις που συμμετέχουν στο ΣΕΜΠ. Στόχος είναι να αξιοποιηθούν καλές πρακτικές των μεταναστευτικών κοινοτήτων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών σε πολίτες τρίτων χωρών.

Η ενημέρωση θα γίνει τόσο μέσω αυτών των φορέων όσο και στο δρόμο με διανομή του ενημερωτικού υλικού, τηρώντας πάντα όλους τους κανόνες ασφάλειας για την προστασία από τον Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης μεταναστών για την πανδημία μέσω του «Αθήνα 9.84» με τη μετάδοση ραδιοφωνικών μηνυμάτων σε 12 γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κουρδικά, Ουρντού, Παντζάμπι, Ρουμανικά, Φαρσί). Μάλιστα τα σποτάκια αυτά διατίθενται για δωρεάν χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο και ήδη έχουν δοθεί σε αρκετούς δήμους.

Ενημέρωση σε πρόσφυγες και μετανάστες για την πανδημία του COVID-19