Έφτασε στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα - Λίγο αργότερα & ο πατέρας του Παύλου (Εικόνες & Video)

Λίγα λεπτά μετά από τις 8.30 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, το κορυφαίο πρόσωπο και στη σημερινή διαδικασία της ανακοίνωσης στις 11:00, της απόφασης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, έφτασε στο Εφετείο.
Η μητέρα που έγινε σύμβολο της εν λόγω δίκης και του αγώνα εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος, φορούσε μάσκα με το καλλιτεχνικό όνομα του Παύλου, «Killah P»…

 

Η μητέρα του αξέχαστου Παύλου Φύσσα, αρχικά περπατώντας επί της λεωφόρου Αξεξάνδρας, προς το κτίριο του Εφετείου, συνάντησε φίλους του γιου της, που την αγκάλιασαν. Το μόνο που είπε συγκινημένη ήταν τρεις λέξεις: “Δικαιοσύνη… Μόνο δικαιοσύνη…

Η κυρία Φύσσα, χαιρέτισε τον κόσμο και τους δημοσιογράφους και μπήκε στο κτίριο, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Λίγο αργότερα έφτασε και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος συνομίλησε για λίγο με δημοσιογράφους, όχι όμως on camera, χαιρέτισε και εισήλθε στο κτίριο.

 

Εφετείο 07/10/1010: Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, εν αναμονή της απόφασης

Η Μάγδα Φύσσα, όλα αυτά τα χρόνια  σήκωσε στους δικούς της ώμους το βάρος της δίκης  ακόμα και όταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα, όπως σήμερα στη δικαστική αίθουσα και το έκανε με  αξιοπρέπεια και τόλμη, συγκινώντας και εμπνέοντας το πανελλήνιο.

Παύλος Φύσσας: Σήμερα το απόγευμα η μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα - Newsbomb - Ειδησεις - News

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα παρακολούθησε όλες τις συνεδριάσεις και περιμένει με αγωνία να μάθει σήμερα, που έχουν πλέον συμπληρωθεί επτά χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού της, την τιμωρία που θα επιφυλάξουν οι φυσικοί δικαστές στο δράστη και τους συμμέτοχους στο έγκλημα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εικόνες και στιγμές από τη «μεγάλη στιγμή» της Ελληνικής Δικαιοσύνης - Ελλάδα - Νέα Κρήτη

Λίγο αργότερα στις 10:00, μία ώρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης,  η κυρία Φύσσα πλησίασε για λίγο τα κάγκελα του Εφετείου από όπου αντίκρισε συγκινημένη το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί και που αυξάνεται διαρκώς… Ένευσε σε χαιρετισμό με δάκρυα στα μάτια και έμεινε για λίγο εκεί κοιτώντας τους.

Είναι μια μέρα ιστορική και καθοριστική για την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.

Η απόφαση, όπως εύστοχα έχουν πει πολλοί, θα είναι και το μήνυμα της δικαιοσύνης προς την ίδια την κοινωνία, που επίσης αναμένει με ξεχωριστό ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία το αποτέλεσμα της ιστορικής αυτής δίκης.